8:56
30/4

URBAN LOFT

Κείμενο: Τζένη Μπελόκα - Φωτογραφίες: george@fakaros.com
mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
XXL διαστάσεις για τον αναπαυτικό καναπέ, κυρίαρχο κομμάτι του καθιστικού, που όπως και τα υπόλοιπα έπιπλα και διακοσμητικά προέρχεται από την εταιρεία Alexopoulos Manos. Μια φίνα λεπτομέρειά του συνιστούν τα μαύρα φιτίλια στα τελειώματα.
XXL διαστάσεις για τον αναπαυτικό καναπέ, κυρίαρχο κομμάτι του καθιστικού, που όπως και τα υπόλοιπα έπιπλα και διακοσμητικά προέρχεται από την εταιρεία Alexopoulos Manos. Μια φίνα λεπτομέρειά του συνι

Τα νέα «καταλύματα» για τους σύγχρονους μποέμ του 21ου αιώνα, όπως αυτό το μοντέρνο λοφτ, συναγωνίζονται σε ευρηματικότητα και ανέσεις.

Κατοικίες αρχικά για καλλιτέχνες και μποέμ τύπους που αναζητούσαν φτηνή στέγη, τα λοφτ αποτελούν σήμερα μια από τις δημοφιλέστερες κατηγορίες ακινήτων, αποδεικνύοντας πως δεν εξυπηρετούν τη μόδα, αλλά το σύγχρονο τρόπο ζωής.

Το συγκεκριμένο λοφτ στο Γκάζι μοιάζει να πληροί όλα τα παραπάνω. Πρόκειται για ένα χώρο γύρω στα 55 τ.μ., μέρος ενός σύγχρονου συγκροτήματος με ανεξάρτητες κατοικίες-λοφτ, που επιμελήθηκε η κατασκευαστική εταιρεία V.V. Angel ΕΠΕ - Βασίλης Βασιλειάδης και η αρχιτέκτονας Βανέσα Παρίσου. Ο εσωτερικός χώρος έχει κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αξιοποιείται στο μέγιστο βαθμό ο ενιαίος ελεύθερος χώρος που διαθέτει. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, ακολούθησαν πιστά το προφίλ των προδιαγραφών: αλουμίνιο, γυαλί, εμφανές τούβλο και ξύλινα δάπεδα ενισχύουν το χαρακτήρα του χώρου. Καθιστικό, τραπεζαρία και κουζίνα αποτελούν έναν ενιαίο κυρίως χώρο που χάρη στη ζεστή, αλλά ταυτόχρονα λιτή διακόσμηση και τα αντικείμενα τέχνης, μετατρέπεται σε φιλόξενο και οικείο περιβάλλον. Ξύλινα ντουλάπια σε wenge απόχρωση και γυάλινη χρωματιστή ψηφίδα διακοσμούν τη σοφά μελετημένη γωνιά της κουζίνας, ενώ το στρογγυλό παράθυρο-φινιστρίνι ενισχύει το μοντέρνο χαρακτήρα του διαμερίσματος. Το minimal design βρίσκει εδώ την εφαρμογή του. Oλα τα έπιπλα καθώς και τα μοναδικά διακοσμητικά και φωτιστικά, που επιλέχθηκαν από την εταιρεία Alexopoulos Manos, τονίζουν τη μοντέρνα αισθητική του λοφτ. Ο τεράστιος γωνιακός καναπές και η σύνθεση από λευκή γυαλιστερή λάκα που φιλοξενεί την τηλεόραση, έδεσαν μοναδικά με την αστραφτερή τραπεζαρία από κρύσταλλο και inox. Διακοσμητικά σε απλές και γεωμετρικές φόρμες έδωσαν την τελική πινελιά, ενώ δύο μεγάλοι πίνακες του Ιάκωβου Κούμη ενίσχυσαν την προσωπικότητά του. Ο φωτισμός συμπληρώνεται από τα design φωτιστικά, που το βράδυ, όταν χαμηλώνουν τα φώτα, δίνουν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα καθώς τα στόρια ανεβαίνουν και τον πρωταγωνιστικό ρόλο κερδίζει η θέα της πόλης. Το μπάνιο αποπνέει μια minimal zen ατμόσφαιρα. Γκρι πλακάκι βιομηχανικού τύπου και γυαλί κυριαρχούν σε όλες τις επιφάνειες, ενώ μια ιδιαίτερη πινελιά δίνει η πόρτα από κρύσταλλο αμμοβολής. Στον τοίχο που χωρίζει το μπάνιο από την κρεβατοκάμαρα, ένα μεγάλο εσωτερικό παράθυρο με θαμπό τζάμι εξασφαλίζει περισσότερο φως στο μικρό υδάτινο χώρο. Μια ντουλάπα με συρόμενες, γυάλινες πόρτες σε κρεμ απόχρωση δίνει έναν αέρα πολυτέλειας στον πιο προσωπικό χώρο, την κρεβατοκάμαρα.

Παρότι μικρό και ίσως, θα μπορούσε να πει κανείς, ασφυκτικό, το συγκεκριμένο λοφτ έρχεται να ανατρέψει την πρώτη εντύπωση με τη βοήθεια των τεράστιων ανοιγμάτων του που επιτρέπουν στο φως να λούσει κάθε γωνιά και να υποστηρίξει το απαραίτητο αίσθημα άνεσης και ευρυχωρίας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • XXL διαστάσεις για τον αναπαυτικό καναπέ, κυρίαρχο κομμάτι του καθιστικού, που όπως και τα υπόλοιπα έπιπλα και διακοσμητικά προέρχεται από την εταιρεία Alexopoulos Manos. Μια φίνα λεπτομέρειά του συνι
  • Urban loft
  • Στην είσοδο, δύο κεραμικά χειροποίητα φωτιστικά τοποθετήθηκαν στο δάπεδο για να αναδείξουν την εσοχή με το εμφανές τούβλο.
  • Η σύνθεση από γυαλιστερή λάκα εντυπωσιάζει με την απλότητα και αναδεικνύει τα μοντέρνα διακοσμητικά.
  • Παιχνίδια γεωμετρίας με φόντο τον υπέροχο πίνακα δημιουργούν μικρές γωνιές για να αναδειχτεί η τέχνη.
  • Γούνινα μαξιλάρια χαρίζουν extra άνεση και πολυτέλεια στον καναπέ.
  • Η τραπεζαρία αποπνέει ένα δυναμικό design. Inox, μαύρο κρύσταλλο και δέρμα δίνουν μια πολυτελή νότα στην κουζίνα.
  • Δίπλα από τη γυάλινη, συρόμενη ντουλάπα έχει προβλεφθεί χώρος για να μπει μια δεύτερη τηλεόραση, κάτι που καταδεικνύει τη μέγιστη αξιοποίηση κάθε τετραγωνικού.
  • Το έπιπλο και o καθρέφτης από ξύλο zebrano δίνουν ένα minimal zen χαρακτήρα στον αυστηρά βιομηχανικό χώρο του μπάνιου.
  • Αυτό που κλέβει την προσοχή στη μικρή κρεβατοκάμαρα είναι το κρεβάτι από εκρού λάκα με το δερμάτινο κεφαλάρι.
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE


ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE